Gondolom mindenkinek van egy jól bevált almás pite receptje. Én is készítettem már sokféleképpen. Reszelt almával és dióval. Apróra vágott almával és szintén dióval, sütöttem már dió nélkül is többször. Ezt a receptet Aradon kaptam. Ott kóstoltam egy nagyon finom pitét és azt sütöttem meg magam is. Annyira ízlett a végeredmény, hogy úgy döntöttem bejegyzést írok róla.
Hozzávalók:
– 30 dkg liszt
– 14 dkg szoba hőmérsékletű vaj
– 2 evőkanál cukor
– fél csomag sütőpor
– 2 tojássárga
– 2 evőkanál tejföl
Töltelék:
– minimum 2 kg alma
– fahéj ízlés szerint
– körülbelül 3 evőkanál cukor
– reszelt citromhéj
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a cukorral.
A vajat belemorzsoljuk a lisztbe.
A tojássárgákat és a tejfölt is hozzátesszük és tésztát gyúrunk belőle.
Az almákat megtisztítjuk és lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat és a fahéjat.
A tésztát elfelezzük és kinyújtjuk.
Egy tepsit kikenünk vajjal és rátesszük az első tésztalapot, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Az almát ráhelyezzük és elegyengetjük. Ezután következik a következő tésztalap majd megszúrjuk villával a tetejét.
180 fokon sütjük körülbelül 40 percig.
Örülök, hogy sikerült választani. 🙂 Ezt mi is szeretjük. Pont 2 hete sütöttem megint.
Üdv, olgis.
Már választottam is a blogodból, ezt az almás sütit fogom elkészíteni a blogjátékra. Azért, mert szereti a családom és gyakran sütöm.