Írtam egy másik bejegyzésemben, hogy kaptam egy szicíliai szakácskönyvet. Ezúttal is abból a kötetből hoztam egy süteményt. A pisztácia a szicíliai konyha alapköve, számos édesség alapja. A leghíresebb szicíliai pisztácia ültetvény Bronte- ban van, mely az Etna környékén található. Az itteni pisztáciát zöld aranynak is nevezik, aromája különleges, színe smaragdzöld. Innen kerül ki Olaszország pisztácia… Tovább »
Szicíliai pisztáciás sütemény
Írtam egy másik bejegyzésemben, hogy kaptam egy szicíliai szakácskönyvet. Ezúttal is abból a kötetből hoztam egy süteményt. A pisztácia a szicíliai konyha alapköve, számos édesség alapja. A leghíresebb szicíliai pisztácia ültetvény Bronte- ban van, mely az Etna környékén található. Az itteni pisztáciát zöld aranynak is nevezik, aromája különleges, színe smaragdzöld. Innen kerül ki Olaszország pisztácia… Tovább »

A napokban kaptam egy szicíliai szakácskönyvet, ezt az ételt is abban a könyvben találtam. Készítés közben ne spóroljunk az olíva olajjal, mert akkor száraz marad és nem lesz jó a padlizsán. Sütés közben érdemes figyelni, elképzelhető, hogy picit többet is hagyhatjuk bent, mint 15- 20 perc, attól függ mennyire akarjuk megpirítani a panírt rajta. ...
Ez a bejegyzés nem kapcsolódik szorosan az úti leírásokhoz, csak annyiban, hogy nyaralás közben találtam erre a receptre egy helyi lapban. A desszert Mantova város emblematikus süteménye, de egész Észak – Itáliában elterjedt. Sokféleképpen készítik, gyakran kukoricaliszttel, az a közös bennük, hogy mindig kerül mandula a tetejére, esetleg fenyőmag vagy mogyoró. Gyümölcsökkel, túróval, Nutellával vagy…