A Zserbó sütemény – mely dióból, baracklekvárból és csokoládéból áll – Gerbaud Emil svájci cukrász nevéhez fűződik. 1884-ben jött Budapestre Kugler Henrik meghívására és a Vörösmarty téri cukrászdában kezdett dolgozni, melyet akkor még Gizella térnek hívtak. 2 évvel később a cukrászdát és a kávézót egy csokoládégyárral bővítette. Tartós sütemény, általában ünnepeken készítjük el. A tészta… Tovább »
Zserbó (Gerbeaud)
A Zserbó sütemény – mely dióból, baracklekvárból és csokoládéból áll – Gerbaud Emil svájci cukrász nevéhez fűződik. 1884-ben jött Budapestre Kugler Henrik meghívására és a Vörösmarty téri cukrászdában kezdett dolgozni, melyet akkor még Gizella térnek hívtak. 2 évvel később a cukrászdát és a kávézót egy csokoládégyárral bővítette. Tartós sütemény, általában ünnepeken készítjük el. A tészta… Tovább »

Vannak sütemények melyeket minden évben elkészítünk az adventi időszakban. Ez az egyik közülük. Egy régi családi recept egy nagyon régi kézzel írott szakácskönyvből. Ezúttal az eredeti formájában adom meg a receptet, nem változtatok rajta semmit. Hozzávalók: – 250 gramm darált dió – 250 gramm cukor – 2 egész tojás – 1 púpos evőkanál liszt –…