Kávé és Csokoládé

Zserbó (Gerbeaud)

A Zserbó sütemény – mely dióból, baracklekvárból és csokoládéból áll – Gerbaud Emil svájci cukrász nevéhez fűződik. 1884-ben jött Budapestre Kugler Henrik meghívására és a Vörösmarty téri cukrászdában kezdett dolgozni, melyet akkor még Gizella térnek hívtak. 2 évvel később a cukrászdát és a  kávézót egy csokoládégyárral bővítette. Tartós sütemény, általában ünnepeken készítjük el. A tészta… Tovább »

Cukkinis csokoládés sütemény liszt nélkül

Kaptunk néhány francia gasztro újságot ajándékba és az egyik lapban találtam ezt a cukkinis csokis süteményt. Már régóta szerettem volna kipróbálni, mert sütőtökös és céklás édességet gyakran készítek, de valahogy a cukkini eddig kimaradt. A végeredmény meggyőzött, finom lett és krémes, könnyed, biztosan máskor is el fogom készíteni. Nem kell hozzá liszt sem emiatt a… Tovább »

Almás- csokis- sütőtökös torta

Keresgéltem sütőtökös recepteket és egy olasz nyelvű oldalon rábukkantam erre a süteményre. Több helyen változtattam rajta, de az ötlet onnan származik. Csökkentettem a cukrot, nem használtam zselatint és a csokoládés réteget is másképpen készítettem el. Az eredeti receptben a csokiban is van zselatin, én nem tettem.     Hozzávalók: – 15 dkg sütőtök püré –… Tovább »

Mogyorós- csokis keksz

Már többször említettem, hogy nagy kedvencünk a  mogyorós- csokis keksz, de folyton keressük a legjobbat. Újabban ez a keksz a sláger itthon, mostanában többször is megsütöttük. A reggeli kávét jól elkíséri, de kínálhatjuk gyerekeknek is uzsonnára vagy iskola előtt a bolti, ipari édességek helyett. Mindenképpen ki fogom próbálni egyszer a diétásabb változatát is, de egyelőre… Tovább »

Körtés – csokoládés sütemény

Volt itthon néhány darab körte, amit már fel kellett használni és arra gondoltam akkor lehetne belőle egy csokoládés körtés sütemény. Egy kicsi keresgélés után rábukkantam egy német oldalon erre  a receptre és nagyon megtetszett. Nem csalódtam, nagyon jó lett. Érdemes kipróbálni.     Hozzávalók: – 60 dkg körte – 3 darab körte – 3 evőkanál… Tovább »

Házi mogyorókrém

Nagyon szeretjük a Nutellát. Minden évben szoktam kapni egy kisebb zsák mogyorót és ilyenkor mindig készítek mogyorókrémet is. Már több receptet is kipróbáltam, ez tetszett eddig a legjobban. Igaz nem pont olyan, mint a Nutella, de nincs benne cukor, sem tartósító, tudom mit tettem bele, nem kell ragozni, hogy mennyivel jobb a házi és miért…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!