Kávé és Csokoládé

Mogyorós- csokis keksz

Ahogyan a blogom neve is elárulja, nagyon szeretem a kávét, tulajdonképpen minden formában. Időnként készítek a reggeli kávé mellé valami aprósüteményt vagy kekszet, egyszerűen csak azért, hogy jobban induljon a nap. Ez a recept is kávé mellé készült. Az eredeti változata egy olasz nyelvű gasztro blogon található. (Fior di Frolla) A szerző angol tea mellé ajánlja ezeket a kekszeket. 

Hozzávalók:

 – 22, 5 dkg liszt
– 14 dkg cukor
– 12,5 dkg vaj
– 1 tojás
– fél csomag sütőpor
– egy csipet só
– 10 dkg étcsoki feldarabolva
– 5 dkg tejcsoki szintén feldarabolva
– 6 dkg mogyoró durvára vágva

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, és a csipet sót egy tálba helyezzük.

A szoba hőmérsékletű vajat a szintén szoba hőmérsékletű tojással jól összekeverem.

Ezután beleszórom a lisztes keveréket, a legvégén pedig a kétféle csoki darabokat és a mogyorót.

Tésztát gyúrunk belőle, majd labdákat formázunk. Nekem körülbelül 20 grammosak lettek, de lehet kisebbeket is készíteni.  Egy tepsibe sütőpapírt rakunk és arra sorakoztatjuk a kekszeket.

Ezután egy órát a hűtőbe pihentetjük.

180 fokon sütjük 10 percig, majd további 2 percig legalább bekapcsoljuk a légkeverést, hogy kicsit megszáradjanak.

Igaz, hogy tartós sütemény, azonban szerintem frissen érdemes elfogyasztani. Ne süssük túl őket, mert akkor kiszáradnak, inkább legyenek egy kicsit puhábbak és törékenyek.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!