Kávé és Csokoládé

Bazsalikomos csirkés rakott zöldségek

A napokban ettem olaszos rakott zöldségeket. Eredetileg darált disznóhússal készült, én ezt csirkére változtattam. Picit alakítottam a Baracson kóstolt ételen és ez lett belőle. A padlizsán, a tök, a paradicsom és a bazsalikom frissen lett leszedve a kertből.

A szőlő mellett egy sor padlizsán

Bazsalikom és citromfű

Paradicsomszedés

Hozzávalók:

– 4 csirkecomb csont nélkül

– 2 padlizsán

– 1 nagyobb tök fele vagy cukkini

– 10 koktélparadicsom

– 1 nagy csokor friss bazsalikom

– olívaolaj

– parmezán vagy grana padano

– 3 nagyobb burgonya

– só, bors

– tejföl a tetejére

Elkészítés:

A burgonyát félkeményre főzöm hajában, majd meghámozom és felszeletelem.

A padlizsánt és a tököt meghámozom és karikákra vágom, majd olívaolajon elősütöm.

A paradicsomokat megmosom és negyedekre vágom.

Egy jénai tálat bekenek olívaolajjal, majd szépen rétegesen belerakom a zöldségeket és a csíkokra vágott csirkecombot. Bőven teszek bele bazsalikomot is. A tetejét megkenem tejföllel és parmezánt vagy grana sajtot reszelek rá.

180- 200 fokon sütöm egy órát letakarva.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!