Ismét egy lazacos előételt hoztam, bár tudom több is van a blogon. Mi nagyon szeretjük, gyakran bevetjük, ha vendégeket várunk. A lazacot vehetjük a boltban is, de készíthetünk magunk is fűszeres lazacot. Ehhez egy szelet friss lazacra van szükség és fűszerekre. Itt recept is található hozzá.
A recept egy receptgyűjtő oldalról származik, annyira megtetszett nekünk, hogy semmit sem változtattunk rajta. Legfeljebb másképpen tálaltuk.
Hozzávalók:
– 3 szelet vékony rozskenyér
– 200 gramm füstölt lazac
– 400 gramm túrókrém
– 50 gramm tejföl
– 1 csomag zselatinpor
– kapor ízlés szerint
– fehér bors
– só
Egy hosszúkás, négyszögletes formát kibélelünk fóliával és az aljára vékony rozskenyeret teszünk.
A tejfölt és a túrót jól összekeverjük. Hozzáadjuk a lazac kockákat. Sózzuk és borsozzuk. Belekeverjük a kaprot is.
A zselatin port egy kevés vízben feloldjuk (1-2 kanál), de úgy, hogy a vízhez adjuk a zselatint. Hagyjuk egy percig állni. Ezután az edényt kicsi lángra rakjuk és addig melegítjük és kevergetjük, míg egynemű nem lesz.
A zselatint hozzákeverjük a lazacos, túrós masszához, majd belehelyezzük a formába a kenyér tetejére.
A hűtőbe tesszük minimum egy órára, majd tálalhatjuk is.
Ezekt en is keszitettem, finomak es mutatosak!