Adós vagyok még néhány recepttel az ünnepekről. Ezt a tortát Szilveszterre készítettem. A receptet a Nők lapja konyhájában találtam, a novemberi lapban.
A torta előre is elkészíthető, de sajnos az alma nem marad szép rajta (a képen is látszik), emiatt mégis érdemes még frissen megenni.
Hozzávalók:
A tésztához:
– 200 gramm liszt
– 140 gramm vaj
– 60 gramm porcukor
– 1 tojás
A krémhez:
– 400 gramm natúr krémsajt
– 200 gramm tejföl
– 6 tojás
– 20 gramm keményítő
– 1 narancs reszelt héja
– 150 gramm cukor
– reszelt friss gyömbér ízlés szerint- ha nincs friss, akkor megteszi a gyömbérpor is
– 40 gramm darált mák
– 5-6 alma
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a cukorral, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojást hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle.
Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és belenyomkodjuk a tésztát, úgy hogy a szélekre is jusson.
Amíg készül a krém hűtőbe tesszük.
A krémsajtot összekeverjük a tejföllel, a narancshéjjal, a gyömbérrel és a cukorral.
Hozzáadjuk a keményítőt, majd egyenként a tojásokat.
A krémet elfelezzük és a felébe belekeverjük a mákot.
Az almákat megmossuk és meghámozzuk. A csutkáját eltávolítjuk. Én csutkakinyomót használtam, azzal nagyon könnyű, de persze enélkül is lehet.
Az almákat bevagdossuk egy kicsit a cikkeknél, majd rátesszük a tésztára.
Felváltva belekanalazzuk a kétféle krémet.
150 fokos sütőben sütjük 100 percet körülbelül. Ha színesedne a krém, akkor le kell takarni sütőpapírral vagy alufóliával. Akkor van készen mikor megkötött a krém.
Mikor elkészült 3 órára betesszük a hűtőbe.
Ottis, köszönöm, de sajnos nem én találtam ki. :)<br />Igen valóban finom volt. :)<br />Gergő, az túlzás. Az az alma nem néz ki a legszebben rajta. A sütőből kivéve szebb volt, mint fotózáskor. 🙂
Őrület 🙂 nagyon szép lett
Hú, ez isteni lehet! Szívesen bevágnék belőle néhány szelettel most azonnal : )
Nagyon ötletes!