Korábban már írtam egy bejegyzést egy zabpelyhes kekszről, azonban most kicsit átalakítottam, hogy diétásabb legyen. Nekünk nagyon ízlett a végeredmény, így gondoltam mindenképpen megírom ezt a változatot is.
Hozzávalók:
– 1 tojás
– 45 gramm kókuszreszelék
– 50 gramm zabpehely
– 50 gramm kókuszvirágcukor vagy bármilyen más édesítő
– 1 evőkanál méz – elhagyható
– 2 evőkanál kakaó
– 50 gramm rizsliszt
– 50 gramm darált mandula
– 100 gramm kókuszzsír – esetleg vaj
– fél teáskanál sütőpor
– 50 gramm szárított gyümölcs apróra vágva – én mazsolát is tettem bele
– 50 gramm apróra vágott étcsokoládé
– 1 csipet só
A tojást, a cukrot és a kókuszolajat jól kikeverjük, majd beleforgatjuk a zabpelyhet, a szárított gyümölcsöket, a mandulát és a csokit. A legvégén a kakaót, a lisztet és a sütőport összekeverjük és hozzáadjuk a keksz masszához.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy egy szilikon sütőlapot teszünk az aljára. A tésztából gombócokat gyúrunk és kicsit lelapítjuk őket.
170 fokon körülbelül 15 percig sütjük. Ha kicsit tovább sütjük, akkor is finom, picit ropogósabb lesz, ha időben kivesszük akkor puhább.
Ezt a receptet könnyen paleo keksszé alakíthatjuk úgy, hogy a rizsliszt helyett mandulát teszünk. A zabpehely ugyan nem tartozik bele a paleo diétába, de elfogadott, kompromisszum alapanyag.
A korábbi változatot itt találjátok.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: