Egy olasz nyelvű gasztroblogon bukkantam rá egészen véletlenül erre a receptre. Én már kétszer elkészítettem, de másodszor több dolgot is változtattam az eredeti recepten és szerintem így sokkal jobb lett. Természetesen az átalakított verziót osztom meg. Növeltem az almát és a mákot, emellett csökkentettem a cukrot.
Hozzávalók:
– 3 közepes tojás
– 15 dkg vaj
– 15 dkg cukor
– 4 nagyobb alma
– 25 dkg liszt
– 1 citrom reszelt héja és leve
– 1 csomag sütőpor
– egy marék mák
– egy csipet só
Elkészítés:
Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Beletesszük egy tálba a szeleteket és citromlevet facsarunk rájuk.
A vajat egy tálban kikeverjük a cukorral és a citromhéjjal. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a mákot és a csipet sót, majd rászórjuk a tojásos keverékre és addig keverjük, míg sima nem lesz.
Az alma háromnegyedét belekeverjük a tésztába, majd egy sütőpapírral kibélelt kilisztezett tortaformába tesszük. A tetejére rárakjuk az alma darabokat, majd jól meghintjük mákkal és kristálycukorral.
170 fokon sütjük körülbelül 50 percet, de figyeljük és tűpróbával ellenőrizzük.
Tipp: Ha szeretjük a mákot lehet a lisztből elvenni kicsit és mákkal pótolni.
Kommentek