Kávé és Csokoládé

Almás- mákos sütemény

Egy olasz nyelvű gasztroblogon bukkantam rá egészen véletlenül erre a receptre. Én már kétszer elkészítettem, de másodszor több dolgot is változtattam az eredeti recepten és szerintem így sokkal jobb lett. Természetesen az átalakított verziót osztom meg. Növeltem az almát és a mákot, emellett csökkentettem a cukrot.

 

 

_MG_22639

 

Hozzávalók:

 

– 3 közepes tojás

– 15 dkg vaj

– 15 dkg cukor

– 4 nagyobb alma

– 25 dkg liszt

– 1 citrom reszelt héja és leve

– 1 csomag sütőpor

– egy marék mák

– egy csipet só

 

Elkészítés:

Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Beletesszük egy tálba a szeleteket és citromlevet facsarunk rájuk.

A vajat egy tálban kikeverjük a cukorral és a citromhéjjal. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat.

A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a mákot és a csipet sót, majd rászórjuk a tojásos keverékre és addig keverjük, míg sima nem lesz.

Az alma háromnegyedét belekeverjük a tésztába, majd egy sütőpapírral kibélelt kilisztezett tortaformába tesszük. A tetejére rárakjuk az alma darabokat, majd jól meghintjük mákkal és kristálycukorral.

170 fokon sütjük körülbelül 50 percet, de figyeljük és tűpróbával ellenőrizzük.

Tipp: Ha szeretjük a mákot lehet a lisztből elvenni kicsit és mákkal pótolni.

 

 _MG_22643

Címkék: , , ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!