Kávé és Csokoládé

Diós puszedli

Vannak sütemények melyeket minden évben elkészítünk az adventi időszakban. Ez az egyik közülük. Egy régi családi recept egy nagyon régi kézzel írott szakácskönyvből. Ezúttal az eredeti formájában adom meg a receptet, nem változtatok rajta semmit.

Hozzávalók:

– 250 gramm darált dió

– 250 gramm cukor

– 2 egész tojás

– 1 púpos evőkanál liszt

– 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

 150 fokra előmelegítjük a sütőt.

A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a diót, végül a lisztet és a citrom héját.

Egy kiskanállal kisebb halmokat rakunk a tepsibe, majd megsütjük a puszedliket. Akkor vannak készen mikor berepedezik a tetejük és kapnak egy kis színt.

Melegen nagyon törékeny, hagyjuk a sütőpapíron kihűlni.

 

 

 _MG_21079

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!