Vannak sütemények melyeket minden évben elkészítünk az adventi időszakban. Ez az egyik közülük. Egy régi családi recept egy nagyon régi kézzel írott szakácskönyvből. Ezúttal az eredeti formájában adom meg a receptet, nem változtatok rajta semmit.
Hozzávalók:
– 250 gramm darált dió
– 250 gramm cukor
– 2 egész tojás
– 1 púpos evőkanál liszt
– 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
150 fokra előmelegítjük a sütőt.
A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a diót, végül a lisztet és a citrom héját.
Egy kiskanállal kisebb halmokat rakunk a tepsibe, majd megsütjük a puszedliket. Akkor vannak készen mikor berepedezik a tetejük és kapnak egy kis színt.
Melegen nagyon törékeny, hagyjuk a sütőpapíron kihűlni.
Kommentek