Kaptunk néhány francia gasztro újságot ajándékba és az egyik lapban találtam ezt a cukkinis csokis süteményt. Már régóta szerettem volna kipróbálni, mert sütőtökös és céklás édességet gyakran készítek, de valahogy a cukkini eddig kimaradt. A végeredmény meggyőzött, finom lett és krémes, könnyed, biztosan máskor is el fogom készíteni. Nem kell hozzá liszt sem emiatt a gluténérzékenyek is ehetik.
Hozzávalók:
20 dkg cukkini
3 tojás
10 dkg nyírfacukor
2 evőkanál mandula
20 dkg étcsokoládé, minimum 75 százalékos
12 dkg vaj
Elkészítés:
1. A csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk.
2. A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük.
3. A tojásokat kikeverjük a cukorral és a puha vajjal, majd ráöntjük a felolvasztott csokoládét.
4. Hozzáadjuk a cukkinit.
5. A legvégén belekeverjük a mandulát.
180 fokon 15 percet sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: