Kávé és Csokoládé

Cukkinis csokoládés sütemény liszt nélkül

Kaptunk néhány francia gasztro újságot ajándékba és az egyik lapban találtam ezt a cukkinis csokis süteményt. Már régóta szerettem volna kipróbálni, mert sütőtökös és céklás édességet gyakran készítek, de valahogy a cukkini eddig kimaradt. A végeredmény meggyőzött, finom lett és krémes, könnyed, biztosan máskor is el fogom készíteni. Nem kell hozzá liszt sem emiatt a gluténérzékenyek is ehetik.

Hozzávalók:

20 dkg cukkini

3 tojás

10 dkg nyírfacukor

2 evőkanál mandula

20 dkg étcsokoládé, minimum 75 százalékos

12 dkg vaj

 

Elkészítés:

1. A csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk.

2. A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük.

3. A tojásokat kikeverjük a cukorral és a puha vajjal, majd ráöntjük a felolvasztott csokoládét.

4. Hozzáadjuk a cukkinit.

5. A legvégén belekeverjük a mandulát.

180 fokon 15 percet sütjük.

 

 

P1020104

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!