Kávé és Csokoládé

Szicíliai pisztáciás sütemény

Írtam egy másik bejegyzésemben, hogy kaptam egy szicíliai szakácskönyvet. Ezúttal is abból a kötetből hoztam egy süteményt.

A pisztácia a szicíliai konyha alapköve, számos édesség alapja. A leghíresebb szicíliai pisztácia ültetvény  Bronte- ban van, mely az Etna környékén található. Az itteni pisztáciát zöld aranynak is nevezik, aromája különleges, színe smaragdzöld.  Innen kerül ki Olaszország pisztácia termésének 85 százaléka.

A sütemény eredeti neve: Pasticcini al pistacchio.

Hozzávalók:

100 gramm pisztácia egészben

100 gramm pisztácia ledarálva

75 gramm mandula

100 gramm vaj

100 gramm cukor – én nyírfacukrot használtam

125 gramm liszt

1 kiskanál rum

 

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a cukorral, a darált pisztáciával és a mandulával. Rászórjuk egy nyújtódeszkára, majd meghintjük rummal.

Hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű vajat, majd gyorsan összegyúrjuk és labdát formázunk belőle. Becsomagoljuk egy fóliába és a hűtőben pihentetjük egy órát.

Mikor lejárt az egy óra lisztezett felületen kinyújtjuk, majd tetszőleges formákra vágjuk. A tetejére rányomkodjuk az egészben hagyott  pisztáciákat.

220 fokon sütjük 8 percig.

 

_MG_22362

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!