A napokban kaptam egy szicíliai szakácskönyvet, ezt az ételt is abban a könyvben találtam. Készítés közben ne spóroljunk az olíva olajjal, mert akkor száraz marad és nem lesz jó a padlizsán. Sütés közben érdemes figyelni, elképzelhető, hogy picit többet is hagyhatjuk bent, mint 15- 20 perc, attól függ mennyire akarjuk megpirítani a panírt rajta.
Hozzávalók:
– 2 nagyobb padlizsán
– 150 gramm zsemlemorzsa
– 50 gramm parmezán vagy grana padano
– olívaolaj, só
– petrezselyem ízlés szerint
– 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A padlizsánt meghámozzuk és felszeleteljük. Megsózzuk és befedjük olíva olajjal.
Egy kicsit hagyjuk állni, majd a többi hozzávalóból elkészítjük a morzsát is. Ebbe forgatjuk a padlizsánokat, majd 180 fokon körülbelül 15- 20 perc alatt megsütjük. Én tálaláskor még citromot is csepegtettem rá.
Tipp: Szerintem érdemes kipróbálni mentával is, biztosan úgyis jó, de az olaszok petrezselymet használnak.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: