Kávé és Csokoládé

Szicíliai sült padlizsán

A napokban kaptam egy szicíliai szakácskönyvet, ezt az ételt is abban a könyvben találtam.  Készítés közben ne spóroljunk az olíva olajjal, mert akkor száraz marad és nem lesz jó a padlizsán. Sütés közben érdemes figyelni, elképzelhető, hogy picit többet is hagyhatjuk bent, mint 15- 20 perc, attól függ mennyire akarjuk megpirítani a panírt rajta.

 

P1020042j

 

Hozzávalók:

– 2 nagyobb padlizsán

– 150 gramm zsemlemorzsa

– 50 gramm  parmezán vagy grana padano

– olívaolaj, só

– petrezselyem ízlés szerint

– 2 gerezd fokhagyma

 

Elkészítés:

A padlizsánt meghámozzuk és felszeleteljük. Megsózzuk és befedjük olíva olajjal.

Egy kicsit hagyjuk állni, majd a többi hozzávalóból elkészítjük a morzsát is. Ebbe forgatjuk a padlizsánokat, majd 180 fokon körülbelül 15- 20 perc alatt megsütjük. Én tálaláskor még citromot is csepegtettem rá.

 

Tipp: Szerintem érdemes kipróbálni mentával is, biztosan úgyis jó, de az olaszok petrezselymet használnak.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!