Kávé és Csokoládé

Körtés – csokoládés sütemény

Volt itthon néhány darab körte, amit már fel kellett használni és arra gondoltam akkor lehetne belőle egy csokoládés körtés sütemény. Egy kicsi keresgélés után rábukkantam egy német oldalon erre  a receptre és nagyon megtetszett. Nem csalódtam, nagyon jó lett. Érdemes kipróbálni.

 

_MG_22258

 

Hozzávalók:

– 60 dkg körte – 3 darab körte

– 3 evőkanál juharszirup

– fél citrom kifacsart leve

– 10 dkg étcsokoládé

– 16 dkg vaj

– 11 dkg cukor – nádcukor vagy nyírfacukor

– 3 tojás

– 70 ml tojáslikőr

– 80 ml tej

– 24 dkg liszt

– 1,5 dkg kakaó

– fél csomag sütőpor

– 3 evőkanál sárgabaracklekvár

 

A körtéket meghámozzuk, kimagozzuk és felnegyedeljük.  A körtékre ráfacsarjuk a citromot és ráöntjük a juharszirupot. Fél órára a hűtőbe tesszük.

A csokoládét vízfürdőn megolvasztjuk és hagyjuk kihűlni.

A vajat a cukorral kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.

Amikor kihűlt a csokoládé hozzáadjuk a tojásos keverékhez.

Beleöntjük a tojáslikőrt és  a tejet is és jól elkeverjük.

A lisztet, a sütőport és a kakaót átszitáljuk és a masszához adjuk.

Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és belehelyezzük a  sütemény tésztáját.  A tetejére fektetjük a körteszeleteket.

160 fokon körülbelül 1 óráig sütjük.  A sárgabaracklekvárt óvatosan felforrósítjuk és a kész süteményre öntjük.

Felvert tejszínhabbal és juharsziruppal tálaljuk.

 

_MG_22263

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!