Meggyes túrótorta

Ismét születésnapot ünnepeltünk, akkor készült ez a torta. Ezt most nem én sütöttem, de annyira jó lett, hogy gondoltam érdemes megírni a receptet. Az eredeti változatra véletlenül bukkantunk egy német receptgyűjtő oldalon. A teteje kicsit másképpen készült, de mindenképpen megírom lent az eredeti változatot is. 

Hozzávalók:

– 10 dkg vaj

– 20 dkg liszt

– 1 tojás

– 0, 75 dkg cukor

– 1 teáskanál sütőpor

– 12,5 dkg puha vaj

– 15 dkg cukor

– 1 csipet só

– 4 tojás

– 1 kg. házi túró

– 4 evőkanál tej

– 3 evőkanál gríz

– 1 csomag vaníliás pudingpor + a másik tasakból 2 evőkanál

– 4 evőkanál Amaretto

– 50 dkg meggy

– 1 dl meggylé

– 1 csomag vaníliás cukor

Az eredeti mennyiségeket is megadom a torta tetejéhez:  4 dl meggylé és 1 csomag vaníliás pudingpor. Mi kevesebbet használtunk.

A tészta elkészítése:

A vajból, lisztből, a tojásból, a cukorból és a sütőporból gyúrunk egy tésztát. A lisztbe elkeverjük a sütőport és a cukrot, belemorzsoljuk a vajat, majd belehelyezzük a tojást és tésztát gyúrunk.

A vajat a cukorral és a csipet sóval jól elkeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat egyesével hozzáadjuk. Ezután következik a túró, a tej, az Amaretto, majd a gríz és a vaníliáspudingpor. Jól összekeverjük, majd  felverjük a tojásfehérjéket és azt is beleforgatjuk.

Egy 26 cm-es sütőformát kivajazunk és behintjük liszttel. Az aljába rakjuk a tésztát, majd rá a túrós réteget. 175 fokon sütjük 45- 55 percet úgy, hogy fél óra után letakarjuk. Érdemes figyelni mikor van kész, mi egy kicsit tovább sütöttük az előírtnál.

Miután kihűlt a meggylevet elkeverjük a 2 evőkanál pudingporral és beleforgatjuk a meggyet. Ezt a túrós töltelékre helyezzük és a hűtőbe rakjuk.



        

Tovább a blogra »