Kávé és Csokoládé

Epres torta liszt nélkül

A hétvégén születésnapot ünnepeltünk és ez alkalomra készítettem ezt a gluténmentes tortát. A recept egy olasz nyelvű gasztroblogon szerepelt, amit átalakítottam. Szinte mindent, csak a száraz és nedves hozzávalók arányát tartottam meg, minden mást lecseréltem.

Hozzávalók:

– 3 tojás szétválasztva
– 85 gramm vaj vagy kókuszzsír
– 85 gramm cukor
– 85 gramm étcsokoládé minimum 75 százalékos
– 85 gramm darált mandula
– eper tetszés szerint

Egy 20 cm-es torta formát kivajazunk és megszórjuk cukorral. Ha nem szilikonos formát használunk, tehetünk sütőpapírt is, és azt kenjük be vajjal.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A csokoládét a vajjal együtt vízfürdőn felolvasztjuk.

A tojások sárgáját krémessé verjük a  cukorral, majd a kihűlt vajas csokoládét hozzákeverjük, majd a darált mandulát is.

A tojásfehérjéket felverjük és a masszához adjuk óvatosan.

Beleöntjük a tortaformába és a tetejét megrakjuk eperszeletekkel.

Körülbelül 40- 50 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Mivel lisztmentes melegen nagyon törékeny.

Díszíthetjük bárhogyan. Olvaszthatunk rá csokoládét, tehetünk a tetejére tejszínhabot és epret vagy egyszerűen csak megszórhatjuk porcukorral. Én 5 éves lányoknak készítettem.

Készült egy másik is. 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!