Zabpelyhes keksz

Korábban már írtam egy bejegyzést egy zabpelyhes kekszről, azonban most kicsit átalakítottam, hogy diétásabb legyen. Nekünk nagyon ízlett a végeredmény, így gondoltam mindenképpen megírom ezt a változatot is.

Hozzávalók:

– 1 tojás

– 45 gramm kókuszreszelék

– 50 gramm zabpehely

– 50 gramm kókuszvirágcukor vagy bármilyen más édesítő

– 1 evőkanál méz – elhagyható

– 2 evőkanál kakaó

– 50 gramm rizsliszt

– 50 gramm darált mandula

– 100 gramm kókuszzsír – esetleg vaj

– fél teáskanál sütőpor

– 50 gramm szárított gyümölcs apróra vágva – én mazsolát is tettem bele

– 50 gramm apróra vágott étcsokoládé

– 1 csipet só

A tojást, a cukrot és a kókuszolajat jól kikeverjük, majd beleforgatjuk a zabpelyhet, a szárított gyümölcsöket, a mandulát és a csokit. A legvégén a kakaót, a lisztet és a sütőport összekeverjük és hozzáadjuk a keksz masszához.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy egy szilikon sütőlapot teszünk az aljára. A tésztából gombócokat gyúrunk és kicsit lelapítjuk őket. 

170 fokon körülbelül 15 percig sütjük. Ha kicsit tovább sütjük, akkor is finom, picit ropogósabb lesz, ha időben kivesszük akkor puhább.

Ezt a receptet könnyen paleo keksszé alakíthatjuk úgy, hogy a rizsliszt helyett mandulát teszünk. A zabpehely ugyan nem tartozik bele a paleo diétába, de elfogadott, kompromisszum alapanyag. 

A korábbi változatot itt találjátok.

Tovább a blogra »