Csokoládés- gyömbéres torta Gordon Ramsay receptje alapján

Végre elkészítettem Gordon Ramsay gyömbéres tortáját. Egy kicsit változtattam rajta úgy, hogy több csokit használtam, mert folyósabb lett volna a krém. Az eredeti receptben 20 dkg csokoládé van, én pedig 22 dkg-ot használtam. Nem tűnik nagy különbségnek, de mégis számít a végén. A csokoládé mennyisége elég nagy, nekem maradt egy kevés. Esetleg formázhatunk belőle golyókat és kakaóba forgathatjuk. A tortaforma, amiben sütöttem 20 cm átmérőjű, pont akkora, amekkorát használt Ramsay is.

Hozzávalók a tésztához:

– 17,5 dkg cukor

– 3 tojás

– 17,5 dkg vaj

– 17, 5 dkg liszt

– 1 teáskanál sütőpor

– 1 evőkanál vaníliakivonat vagy fél vaníliarúd kikapart belseje

– 2 evőkanál tej

A csokoládékrémhez:

– 22 dkg étcsokoládé minimum 70 százalék kakaótartalommal

– 5 dkg vaj

– 3 dl tejszín

– 2 evőkanál golden szirup

 A gyömbéres tejszínhabhoz:

– 3 dl tejszín

– reszelt friss gyömbér ízlés szerint

– 1 evőkanál cukor



Elkészítés:

A cukrot és a vajat kikeverjük egy mixerrel, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, ezután jöhet a vanília és a tej.  A legvégén rászórjuk a sütőporos lisztet és elkeverjük.

Egy kisebb tortaformát megkenünk vajjal és kilisztezzük. Belerakjuk a torta masszát és egy spatulával elegyengetjük a tetejét.

180 fokon 45 percet sütjük.

Mikor elkészült hagyjuk kihűlni, majd egy vékony pengéjű késsel félbevágjuk.

A tejszínhabot a cukorral kemény habbá verjük, majd belereszeljük a friss gyömbért. Ezzel a habbal fogjuk megtölteni a tortánkat.

A csokoládét feldaraboljuk és a vajjal együtt egy nagyobb tálba tesszük. A gázon felforraljuk a tejszínt a golden sziruppal, majd forrón a csokoládéra öntjük és jól elkeverjük, míg a vaj és  a csoki fel nem olvad.

A legvégén a  csokoládét ráöntjük a tortára és tálalhatjuk is.

Tovább a blogra »