Karácsonykor készült ez az előétel. Használhatunk borjúbélszínt hozzá, akkor felvághatjuk apróra is darálás helyett, ha viszont marhahúst vásárolunk, akkor legyen jó minőségű, ebben az esetben mindenképpen darálni kell a húst.
Szerintem ez az előétel méltó ünnepi alkalmakra, de barátainkat is meglephetjük vele biztosan nem fog senki csalódni.
Hozzávalók 6 főre:
– 400 gramm borjúbélszín vagy marhahátszín
– 50 gramm szezám mag
– 3 szál zöldhagyma
– 35 gramm pácolt gyömbér
– 2 tojássárga
– 10 evőkanál szójaszósz
– 2-3 teáskanál wasabi
Elkészítés:
A szezámmagokat egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk.
A hagymát megtisztítjuk és a sötétebb részét felkarikázzuk, a világosabb részt és a fehéret apró kockákra vágjuk.
A gyömbért is feldaraboljuk és kinyomkodjuk a levét.
A húst, a tojás sárgákat, a hagymakockákat, a gyömbért egy evőkanál szójaszósszal és egy teáskanál wasabival egy tálba tesszük, összekeverjük. Ezután golyókat formázunk belőle, majd belemártjuk szezámba és a hagymakarikákra helyezzük.
Tálaláskor szójaszószhoz adunk egy kis wasabit (9 evőkanál szójaszószhoz 1-2 teáskanál wasabit) és a tatárgolyók mellé kínáljuk.