Gyömbéres tatárgolyók ünnepi alkalomra

Karácsonykor készült ez az előétel.  Használhatunk borjúbélszínt hozzá, akkor felvághatjuk apróra is darálás helyett, ha viszont marhahúst vásárolunk, akkor legyen jó minőségű, ebben az esetben mindenképpen darálni kell a húst.

Szerintem ez az előétel méltó ünnepi alkalmakra, de barátainkat is meglephetjük vele biztosan nem fog senki csalódni.

Hozzávalók 6 főre:

– 400 gramm borjúbélszín vagy marhahátszín

– 50 gramm szezám mag

– 3 szál zöldhagyma

– 35 gramm pácolt gyömbér

– 2 tojássárga

– 10 evőkanál szójaszósz

– 2-3 teáskanál wasabi

Elkészítés:

A szezámmagokat egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk.

A hagymát megtisztítjuk és a sötétebb részét felkarikázzuk, a világosabb részt és a fehéret apró kockákra vágjuk.

A gyömbért is feldaraboljuk és kinyomkodjuk a levét.

A húst, a tojás sárgákat, a hagymakockákat, a gyömbért egy evőkanál szójaszósszal és egy teáskanál wasabival egy tálba tesszük, összekeverjük. Ezután golyókat formázunk belőle, majd belemártjuk szezámba és a hagymakarikákra helyezzük.

Tálaláskor szójaszószhoz adunk egy kis wasabit (9 evőkanál szójaszószhoz 1-2 teáskanál wasabit) és a tatárgolyók mellé kínáljuk.

Tovább a blogra »