Sült alma puncs

Karácsonyra készítettük ezt az almás, fűszeres puncsot, de Szilveszterkor is ihatjuk természetesen, tulajdonképpen bármikor. Biztosan mi is el fogjuk még készíteni máskor is.

Hozzávalók 4 főre:

– 5 dl almalé

– 6 dl fehér bor

– 1 vaníliarúd kikapart magja

– néhány darab szegfűszeg

– 1 rúd fahéj

– 1 citrom reszelt héja

– 2 db alma

– 1 evőkanál nádcukor (érdemes megkóstolni és úgy cukrozni)

– 50 ml Calvados vagy Amaretto

Elkészítés:

A bort, az almalevet, a reszelt citromhéjat és a fűszereket egy lábosba tesszük és kis lángon főzzük körülbelül fél órát.

Közben az almákat félbe vágjuk és eltávolítjuk a csutkáját. Egy tepsit kivajazunk és belehelyezzük az almákat, előbb azonban cukorba mártjuk őket. 220 fokon sütjük körülbelül 25 – 30 percet.

Amikor letelt a fél óra a puncshoz hozzáadjuk az Amarettot vagy a Calvadost. A poharak aljába teszünk egy sült alma darabot és ráöntjük a puncsot. Forrón tálaljuk.

Tovább a blogra »