Karácsonyra készítettük ezt az almás, fűszeres puncsot, de Szilveszterkor is ihatjuk természetesen, tulajdonképpen bármikor. Biztosan mi is el fogjuk még készíteni máskor is.
Hozzávalók 4 főre:
– 5 dl almalé
– 6 dl fehér bor
– 1 vaníliarúd kikapart magja
– néhány darab szegfűszeg
– 1 rúd fahéj
– 1 citrom reszelt héja
– 2 db alma
– 1 evőkanál nádcukor (érdemes megkóstolni és úgy cukrozni)
– 50 ml Calvados vagy Amaretto
Elkészítés:
A bort, az almalevet, a reszelt citromhéjat és a fűszereket egy lábosba tesszük és kis lángon főzzük körülbelül fél órát.
Közben az almákat félbe vágjuk és eltávolítjuk a csutkáját. Egy tepsit kivajazunk és belehelyezzük az almákat, előbb azonban cukorba mártjuk őket. 220 fokon sütjük körülbelül 25 – 30 percet.
Amikor letelt a fél óra a puncshoz hozzáadjuk az Amarettot vagy a Calvadost. A poharak aljába teszünk egy sült alma darabot és ráöntjük a puncsot. Forrón tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: