A hétvégén Aradon voltunk és ott kóstoltam életemben először sült paprikából készült levest. Nagyon ízlett ezért úgy gondoltam nem csak megismétlem, hanem itt a blogon is helye van.
Hozzávalók 2- 3 személyre:
– 8 db paradicsom paprika
– alaplé
– citrom, tejszín
– só
A levest nagyon egyszerű elkészíteni és gyorsan meg is van. A paprikákat megmossuk, majd 200 fokon megsütjük. A sütő aljára én tettem egy alufóliát, de ez nem kötelező.
Miután megsültek a paprikák meghámozzuk, majd beletesszük egy kisebb lábosba. A közben kieresztett levét is felhasználjuk, semmiképpen ne öntsük ki.
Felöntjük vízzel vagy alaplével és egy kevés ideig főzzük, közben megsózzuk. Egy botmixerrel pürésítjük, majd a végén belekeverünk tejszínt és citromot facsarunk rá. Lehet hozzáadni főzés közben paradicsom levet is, én nem tettem. Tejszínből sem használtam sokat, de ez ízlés dolga, lehet többet is tenni. A citromot pedig úgy facsartam bele, hogy közben kavargattam és kóstolgattam. Ez a mennyiség elég kicsi, fél citromnál kevesebbet használtam.
Pirított sonkával és vékonyan szeletelt sajttal tálaljuk. Én pecorinot tettem a tetejére.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: