Cambridgeben a piacon kóstoltunk egy csípős gyömbéres süteményt, ami nagyon ízlett nekünk. A Házias Konyha nevű blogon találtam valami hasonlót és ki is próbáltam némi változtatással. Én nem margarint használtam, hanem vajat, cukorból pedig jóval kevesebbet tettem, őrölt gyömbér helyett pedig frisset reszeltem a tésztába.
Hozzávalók:
– 20 dkg mazsola
– 13- 15 dkg cukor
– reszelt friss gyömbér ízlés szerint
– 12, 5 dkg vaj
– 25 dkg liszt
– 4 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 25 dkg csokoládé minimum 75 százalékos kakaótartalommal
A glazúr hozzávalói:
– 15 dkg étcsokoládé
– 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A vajat jól összekeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután az apróra vágott csokoládét is belekeverjük. A gyömbért meghámozzuk és egy nagyobb darabot belereszelünk. Lehet bátran, szándékosan nem adok mennyiséget, ízlés szerint.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a masszához.
A legvégén belekeverjük a mazsolát is.
Egy tepsit kikenünk vajjal és megszórjuk liszttel. A tésztát 180 fokon sütjük 30 percet minimum. Mivel minden sütő más ezért érdemes tűpróbát alkalmazni. Ha tiszta marad a tű, amit a süteménybe szúrtunk, akkor készen van.
A végén vízfürdőn felolvasztjuk a csokoládét és hozzáadjuk az olajat, majd a süteményre öntjük.
Tipp: ha szeretjük a csípős, gyömbéres süteményt, akkor lehet a mazsola adagot csökkenteni és helyette darabokra vágott friss gyömbért tenni. Én nem így készítettem, de ha megismételem ezt a süteményt, akkor biztosan kipróbálom.
Az eredeti recept ezen a linken érhető el.
Kedves webmester,<br /><br /><br />Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 85 000 összegyüjtött receptek közül. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a
Nagyon fincsi lehet! Egyre jobban kedvelem a gyömbért, isteni aromája van. 🙂