Néhány héttel ezelőtt készült ez a meggyes lepény. A recept a már korábban említett kézzel írott nagyon régi családi szakácskönyvből való. Mindenkinek ízlett, szerintem többször el fogom készíteni.
Hozzávalók:
– 20 dkg vaj
– 6 tojás
– 25 dkg cukor
– 1 citrom reszelt héja
– 20 dkg liszt
– fél kg kimagozott meggy
– 5 dkg darált mandula ízlés szerint cukorral keverve
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük majd egyenként, jól elkeverve hozzáadunk 6 tojássárgáját. Ezután belekeverjük a cukrot és a citromhéjat. 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk, a habot hozzáadjuk a vajas masszához, majd rászórjuk és jól beledolgozzuk a lisztet.
Kivajazott tepsibe egyenletesen belekenjük a tésztamasszát, majd egyenletesen elosztva belerakjuk a meggyszemeket. A végén a tetejét megszórjuk a cukros mandulával.
Előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük.