Meggyes lepény egy régi recept nyomán

Néhány héttel ezelőtt készült ez a meggyes lepény. A recept a már korábban említett kézzel írott nagyon régi családi szakácskönyvből való. Mindenkinek ízlett, szerintem többször el fogom készíteni. 

Hozzávalók:

– 20 dkg vaj

– 6 tojás

– 25 dkg cukor

– 1 citrom reszelt héja

– 20 dkg liszt

– fél kg kimagozott meggy

– 5 dkg darált mandula ízlés szerint cukorral keverve

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük majd egyenként, jól elkeverve hozzáadunk 6 tojássárgáját. Ezután belekeverjük a cukrot és a citromhéjat.  4 tojásfehérjét kemény habbá verünk, a habot hozzáadjuk a vajas masszához, majd rászórjuk és jól beledolgozzuk a lisztet.

Kivajazott tepsibe egyenletesen belekenjük a tésztamasszát, majd egyenletesen elosztva belerakjuk a meggyszemeket. A végén a tetejét megszórjuk a cukros mandulával.

Előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük.

Tovább a blogra »