Néhány héttel ezelőtt készült ez a meggyes lepény. A recept a már korábban említett kézzel írott nagyon régi családi szakácskönyvből való. Mindenkinek ízlett, szerintem többször el fogom készíteni.
Hozzávalók:
– 20 dkg vaj
– 6 tojás
– 25 dkg cukor
– 1 citrom reszelt héja
– 20 dkg liszt
– fél kg kimagozott meggy
– 5 dkg darált mandula ízlés szerint cukorral keverve
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük majd egyenként, jól elkeverve hozzáadunk 6 tojássárgáját. Ezután belekeverjük a cukrot és a citromhéjat. 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk, a habot hozzáadjuk a vajas masszához, majd rászórjuk és jól beledolgozzuk a lisztet.
Kivajazott tepsibe egyenletesen belekenjük a tésztamasszát, majd egyenletesen elosztva belerakjuk a meggyszemeket. A végén a tetejét megszórjuk a cukros mandulával.
Előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük.
Kedves webmester,<br /><br /><br />Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 85 000 összegyüjtött receptek közül. Mivel én magam is az egészséges táplállkozás híve vagyok, hiányosnak tartom oldalam, és szeretném kibővíteni ilyen receptekkel is. Az
Igen, házi tojásból. 🙂 Tényleg jó volt, kibonthatod a befőttet. 🙂
Tán valami jóféle házitojásból készült, hogy ilyen sárga-é? 🙂 Nagyon guszti, kár, hogy már nincs friss meggy. Majd a befőttből! Úgyis fáj rá a fogam, mióta kivettem a dunsztból, most legalább van alibim, hogy miért kell kibontani! 🙂