Csokoládés banánkenyér teljes kiőrlésű lisztből

Most először sütöttem banánkenyeret. A receptet egy angol gasztroblogon találtam, amire azért esett a választásom, mert teljes kiőrlésű lisztet használ. Volt itthon érett banán, úgyhogy ki is próbáltam. Ritkán fordul elő velem, hogy nem változtatok semmit a megadott recepten, ezúttal nem volt mit. Általában a cukrot szoktam csökkenteni, de itt úgy gondoltam nem annyira sok. Természetesen használhatunk nyírfacukrot is, ha van otthon, nekem éppen elfogyott.

Hozzávalók:

– 2 nagyobb érett banán

– 1, 8 dl tej

– 0, 8 dl olaj

– 2 tojás

– 18 dkg teljes kiőrlésű liszt

– 12 dkg nádcukor

– csipet só

– 1 teáskanál instant kávé vagy 1 evőkanál kávé- elhagyható

– 4 dkg kakaópor

– 1 tábla csoki darabokra vágva

– 2 tk sütőpor

– vanília ízlés szerint

Elkészítés:

180 fokra előmelegítjük a sütőt.

Egy kenyérsütő formát kivajazunk és megszórjuk liszttel.

A banánt egy botmixerrel pépesítjük. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet és a banánt is. Jól összekeverjük.

A száraz hozzávalókat beleöntjük egy másik tálba, a lisztet, a kakaót, a sütőport, a sót, a cukrot és az instant kávét. Összekeverjük alaposan, majd a banános keverékre szórjuk. A mixerrel közepes vagy alacsonyabb fokozaton egyneművé keverjük.

A végén hozzáadjuk a csokoládét is.

A masszát beletöltjük egy kenyérsütő formába és elegyengetjük a tetejét.

Körülbelül egy óráig sütjük és tűpróbával leellenőrizzük a tészta belsejét. Előfordulhat, hogy még további időre van szükség.  Én porcukorral szórtam meg a tetejét.

Tovább a blogra »