Kávé és Csokoládé

Rozmaringos- babéros trüffel


<!–[if !mso]><![endif]–>

Bármennyire is furcsa, de ez a babéros rozmaringos csokoládé nagyon jó. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a különleges csokoládékat és elég vállalkozó szellemű ahhoz, hogy kipróbálja. Ez a recept a Heston Blumenthal at home című könyvben jelent meg, azt nem tudom, hogy magyarul kiadták-e ezt a kötet. 
Mivel ez egy különleges csokoládé kínálhatjuk vendégeinknek is vagy készíthetjük ajándékba is. 

Hozzávalók:
          3 babérlevél
          2,5 dkg rozmaring
          30 dkg tejszín
          27, 5 dkg étcsokoládé, minimum 65 százalékos
          egy nagyobb csipet só
          kakaópor a trüffelek bevonásához – vagy bármi, ami az eszünkbe jut. A fotón kakaós golyócskák vannak.
Elkészítés:
A tejszínt felforraljuk, majd belerakjuk a babérleveleket és a rozmaringot. Letakarva hagyjuk állni körülbelül 30 percet.
Közben megolvasztjuk a vízfürdőn a csokoládét. A víz a lábosban csak csendben gyöngyözzön, ha nagyon forr, akkor túlmelegszik a csokoládé.
Amikor eleget hagytuk kivonatolódni a fűszereket leszűrjük a tejszínt, majd egy pici lábosba vagy egy serpenyőbe tesszük és kicsi lángon újra felforraljuk. Mikor felforrt lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a sót és apránként az olvasztott csokoládét.
Szobahőmérsékleten hagyjuk 4 órán át, majd a hűtőbe tesszük 5 órán keresztül.
Amikor letelt az idő, akkor golyókat formázunk belőle és beforgatjuk kakaóba vagy bármibe. Lehet például kekszet a morzsáira törni és abba beleforgatni vagy bármibe, ami látványos és illik a csokoládéhoz. 

A recept megjelent az Erdélyi Konyhában is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!