<!–[if !mso]><![endif]–>
Bármennyire is furcsa, de ez a babéros rozmaringos csokoládé nagyon jó. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a különleges csokoládékat és elég vállalkozó szellemű ahhoz, hogy kipróbálja. Ez a recept a Heston Blumenthal at home című könyvben jelent meg, azt nem tudom, hogy magyarul kiadták-e ezt a kötet.
Mivel ez egy különleges csokoládé kínálhatjuk vendégeinknek is vagy készíthetjük ajándékba is.
Hozzávalók:
– 3 babérlevél
– 2,5 dkg rozmaring
– 30 dkg tejszín
– 27, 5 dkg étcsokoládé, minimum 65 százalékos
– egy nagyobb csipet só
– kakaópor a trüffelek bevonásához – vagy bármi, ami az eszünkbe jut. A fotón kakaós golyócskák vannak.
Elkészítés:
A tejszínt felforraljuk, majd belerakjuk a babérleveleket és a rozmaringot. Letakarva hagyjuk állni körülbelül 30 percet.
Közben megolvasztjuk a vízfürdőn a csokoládét. A víz a lábosban csak csendben gyöngyözzön, ha nagyon forr, akkor túlmelegszik a csokoládé.
Amikor eleget hagytuk kivonatolódni a fűszereket leszűrjük a tejszínt, majd egy pici lábosba vagy egy serpenyőbe tesszük és kicsi lángon újra felforraljuk. Mikor felforrt lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a sót és apránként az olvasztott csokoládét.
Szobahőmérsékleten hagyjuk 4 órán át, majd a hűtőbe tesszük 5 órán keresztül.
Amikor letelt az idő, akkor golyókat formázunk belőle és beforgatjuk kakaóba vagy bármibe. Lehet például kekszet a morzsáira törni és abba beleforgatni vagy bármibe, ami látványos és illik a csokoládéhoz.
A recept megjelent az Erdélyi Konyhában is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: