Olajban sült túrós, fahéjas karikák

Ezt a receptet egy régi családi főzőkönyvben találtam. Kézzel is le van írva, mellé pedig be van ragasztva az újságból kivágott papír. Az sajnos nem látható, hogy melyik lapból való a recept. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. Nálunk a gyerekek is nagyon szerették. Sajnos nem készítettem fotót a kettévágott karikáról,  majd amikor megismétlem, akkor pótolni fogom.

Hozzávalók:

– 140 gramm túró

– 1 tojás

– 1 tojás sárgája

– 40 gramm vaj

– 160 gramm liszt

– 10 gramm élesztő

– kevés tej, amennyiben az élesztőt felfuttatjuk 

– só

Elkészítés:

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet is.

A tésztát jól kidolgozzuk és 30 percet pihentetjük. Amikor letelt a fél óra egy pohárral kiszaggatjuk. Ha nem sikerül, mert lágy lett a tészta, akkor egy kanállal szedegetjük fel a darabokat és úgy dobjuk a forró olajba. Ez akkor fordulhat elő, ha vizesebb a túrónk. Az én képemen egy kanállal szaggatott túrós karika látható.

Forró olajban kisütjük, majd cukrozott, fahéjas porcukorral leszórjuk.

Tovább a blogra »