Ezt a receptet egy régi családi főzőkönyvben találtam. Kézzel is le van írva, mellé pedig be van ragasztva az újságból kivágott papír. Az sajnos nem látható, hogy melyik lapból való a recept. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. Nálunk a gyerekek is nagyon szerették. Sajnos nem készítettem fotót a kettévágott karikáról, majd amikor megismétlem, akkor pótolni fogom.
Hozzávalók:
– 140 gramm túró
– 1 tojás
– 1 tojás sárgája
– 40 gramm vaj
– 160 gramm liszt
– 10 gramm élesztő
– kevés tej, amennyiben az élesztőt felfuttatjuk
– só
Elkészítés:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet is.
A tésztát jól kidolgozzuk és 30 percet pihentetjük. Amikor letelt a fél óra egy pohárral kiszaggatjuk. Ha nem sikerül, mert lágy lett a tészta, akkor egy kanállal szedegetjük fel a darabokat és úgy dobjuk a forró olajba. Ez akkor fordulhat elő, ha vizesebb a túrónk. Az én képemen egy kanállal szaggatott túrós karika látható.
Forró olajban kisütjük, majd cukrozott, fahéjas porcukorral leszórjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: