Kávé és Csokoládé

Gesztenyelisztes kakaós torta- gluténmentes

Ezt a receptet egy olasz receptgyűjtő oldalon találtam. (Giallo Zafferano) Ritka kivétel történt, mert nem változtattam rajta semmit, még a cukrot sem csökkentettem. A gesztenyeliszt ugyan drágább, de érdemes kipróbálni, mert egészségesebb, ráadásul ugye gluténmentes. 

Hozzávalók:

– 24 dkg gesztenyeliszt
– 13 dkg nyírfacukor- bármilyet használhatunk
– 6 dkg kakaó
– 1 tasak sütőpor
– 5 tojás
– 3 dl tej
 – porcukor a tetejére

Elkészítés:

A tojást a cukorral addig keverem, míg kivilágosodik és krémes nem lesz, majd a kakaót és a sütőport rászitálom és jól beledolgozom.

A gesztenyeliszthez fokozatosan hozzáöntöm a tejet és simává keverem a mixerrel, majd ezt hozzáadjuk a tésztánkhoz.

Egy tortaformát kivajazunk és belisztezünk, majd beleöntjük a nyers tésztát.

180 fokon sütjük körülbelül 45 percig.

Tálaláskor leszórjuk porcukorral. Fenyőmagokat is tehetünk rá.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. mozzarelli says:

    Hàt ez nagyon jòl nèz ki!!!!! Szeretem a gesztenyelisztet, most simàn eltűntetnèk egy szeletet!!! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!