Ezt a receptet egy olasz receptgyűjtő oldalon találtam. (Giallo Zafferano) Ritka kivétel történt, mert nem változtattam rajta semmit, még a cukrot sem csökkentettem. A gesztenyeliszt ugyan drágább, de érdemes kipróbálni, mert egészségesebb, ráadásul ugye gluténmentes.
Hozzávalók:
– 24 dkg gesztenyeliszt
– 13 dkg nyírfacukor- bármilyet használhatunk
– 6 dkg kakaó
– 1 tasak sütőpor
– 5 tojás
– 3 dl tej
– porcukor a tetejére
Elkészítés:
A tojást a cukorral addig keverem, míg kivilágosodik és krémes nem lesz, majd a kakaót és a sütőport rászitálom és jól beledolgozom.
A gesztenyeliszthez fokozatosan hozzáöntöm a tejet és simává keverem a mixerrel, majd ezt hozzáadjuk a tésztánkhoz.
Egy tortaformát kivajazunk és belisztezünk, majd beleöntjük a nyers tésztát.
180 fokon sütjük körülbelül 45 percig.
Tálaláskor leszórjuk porcukorral. Fenyőmagokat is tehetünk rá.
Én most használtam először. 🙂
Hàt ez nagyon jòl nèz ki!!!!! Szeretem a gesztenyelisztet, most simàn eltűntetnèk egy szeletet!!! 🙂