Néhány hete egy kedves ismerősünk ajánlott egy remek előétel receptet a Jamila’s Cuisine nevű blogról.
A recepten elég sokat változtattunk, mert az eredeti verzióba kerül 20 dkg hús is, mi pedig csak zöldséggel készítettük el. Ezen kívül raktunk paprikát, céklát, savanyú uborkát és szárított paradicsomot is, ezek a hozzávalók sem szerepeltek.
Hozzávalók:
– 15 dkg liszt
– 6 tojás
– 1,5 teás kanál sütőpor
– 4 evőkanál olaj
– 20 dkg olajbogyó kimagozva feldarabolva
– 10 dkg savanyú uborka összevágva
– 20 dkg sajt reszelve- bármilyen, ízlés kérdése
– 10 dkg kaliforniai paprika piros, zöld, sárga. Bármelyik jó, de színesen még szebb lesz az étel.
– 6 dkg cékla- ízesített korábban eltett cékla
– 4 dkg szárított paradicsom
A fenti zöldségek ízlés szerint variálhatók, egyedül arra figyeljünk, hogy a mennyiségeken ne változtassunk.
Bármit ki lehet hagyni, de akkor tegyünk helyette mást.
Elkészítés:
A tojásokat jól felverjük egy mixerrel. Mikor habosak és kifehérednek akkor vannak készen. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd apránként rászórjuk a tojásokra, közben állandóan kevergetjük. Ezután következik az olaj, addig keverjük, míg egynemű lesz a massza.
Hozzáadjuk a sajtot is. Ezután a zöldségeket egy fakanállal vagy egy spatulával jól beledolgozzuk.
Egy hosszúkás kenyérsütő formát vagy egy őzgerinc formát vékonyan megkenünk olajjal és belisztezzük.
Mi őzgerinc formát használtunk.
Beleöntjük a masszát, jól elegyengetjük, majd közepes lángon sütjük körülbelül 30 – 40 percet. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, akkor látjuk, hogy nyers e még belül.
Melegen és hidegen is felszolgálhatjuk. Nálunk előétel volt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: