Ahogyan a blogom neve is elárulja, nagyon szeretem a kávét, tulajdonképpen minden formában. Időnként készítek a reggeli kávé mellé valami aprósüteményt vagy kekszet, egyszerűen csak azért, hogy jobban induljon a nap. Ez a recept is kávé mellé készült. Az eredeti változata egy olasz nyelvű gasztro blogon található. (Fior di Frolla) A szerző angol tea mellé ajánlja ezeket a kekszeket.
Hozzávalók:
– 22, 5 dkg liszt
– 14 dkg cukor
– 12,5 dkg vaj
– 1 tojás
– fél csomag sütőpor
– egy csipet só
– 10 dkg étcsoki feldarabolva
– 5 dkg tejcsoki szintén feldarabolva
– 6 dkg mogyoró durvára vágva
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, és a csipet sót egy tálba helyezzük.
A szoba hőmérsékletű vajat a szintén szoba hőmérsékletű tojással jól összekeverem.
Ezután beleszórom a lisztes keveréket, a legvégén pedig a kétféle csoki darabokat és a mogyorót.
Tésztát gyúrunk belőle, majd labdákat formázunk. Nekem körülbelül 20 grammosak lettek, de lehet kisebbeket is készíteni. Egy tepsibe sütőpapírt rakunk és arra sorakoztatjuk a kekszeket.
Ezután egy órát a hűtőbe pihentetjük.
180 fokon sütjük 10 percig, majd további 2 percig legalább bekapcsoljuk a légkeverést, hogy kicsit megszáradjanak.
Igaz, hogy tartós sütemény, azonban szerintem frissen érdemes elfogyasztani. Ne süssük túl őket, mert akkor kiszáradnak, inkább legyenek egy kicsit puhábbak és törékenyek.