Mogyorós- csokis keksz

Ahogyan a blogom neve is elárulja, nagyon szeretem a kávét, tulajdonképpen minden formában. Időnként készítek a reggeli kávé mellé valami aprósüteményt vagy kekszet, egyszerűen csak azért, hogy jobban induljon a nap. Ez a recept is kávé mellé készült. Az eredeti változata egy olasz nyelvű gasztro blogon található. (Fior di Frolla) A szerző angol tea mellé ajánlja ezeket a kekszeket. 

Hozzávalók:

 – 22, 5 dkg liszt

– 14 dkg cukor

– 12,5 dkg vaj

– 1 tojás

– fél csomag sütőpor

– egy csipet só

– 10 dkg étcsoki feldarabolva

– 5 dkg tejcsoki szintén feldarabolva

– 6 dkg mogyoró durvára vágva

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, és a csipet sót egy tálba helyezzük.

A szoba hőmérsékletű vajat a szintén szoba hőmérsékletű tojással jól összekeverem.

Ezután beleszórom a lisztes keveréket, a legvégén pedig a kétféle csoki darabokat és a mogyorót.

Tésztát gyúrunk belőle, majd labdákat formázunk. Nekem körülbelül 20 grammosak lettek, de lehet kisebbeket is készíteni.  Egy tepsibe sütőpapírt rakunk és arra sorakoztatjuk a kekszeket.

Ezután egy órát a hűtőbe pihentetjük.

180 fokon sütjük 10 percig, majd további 2 percig legalább bekapcsoljuk a légkeverést, hogy kicsit megszáradjanak.

Igaz, hogy tartós sütemény, azonban szerintem frissen érdemes elfogyasztani. Ne süssük túl őket, mert akkor kiszáradnak, inkább legyenek egy kicsit puhábbak és törékenyek.

Tovább a blogra »