Narancsos, diós, csokoládés golyók

Magyar Elek szakácskönyvében találtam ezt az egyszerű receptet. Eredetileg csokoládé darába kell beleforgatni a golyókat, azonban én inkább bevontam őket.  Vendégváró édességnek ajánlanám, mert előre is el lehet készíteni. Nálunk 2 napon belül elfogyott, igaz ebből a mennyiségből nem lesz sok. Ha nagyobb társaságnak készül, akkor érdemes duplázni a hozzávalókat. 

Hozzávalók:

– 150 gramm őrölt dió

– 3- 4 evőkanál méz

– 1 narancs leve és héja

– 1 evőkanál rum vagy konyak

– étcsokoládé a bevonáshoz- minimum 1 tábla 70- 100 gramm

A fenti hozzávalókat alacsony lángon sűrítjük, majd gombócokat formázunk belőle.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és egy kanál segítségével belehempergetjük a diós golyókat.

Tovább a blogra »