Magyar Elek szakácskönyvében találtam ezt az egyszerű receptet. Eredetileg csokoládé darába kell beleforgatni a golyókat, azonban én inkább bevontam őket. Vendégváró édességnek ajánlanám, mert előre is el lehet készíteni. Nálunk 2 napon belül elfogyott, igaz ebből a mennyiségből nem lesz sok. Ha nagyobb társaságnak készül, akkor érdemes duplázni a hozzávalókat.
Hozzávalók:
– 150 gramm őrölt dió
– 3- 4 evőkanál méz
– 1 narancs leve és héja
– 1 evőkanál rum vagy konyak
– étcsokoládé a bevonáshoz- minimum 1 tábla 70- 100 gramm
A fenti hozzávalókat alacsony lángon sűrítjük, majd gombócokat formázunk belőle.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és egy kanál segítségével belehempergetjük a diós golyókat.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: