Nem vagyok nagy muffin rajongó, ennek dacára többször ettem finomat, és készítettem is már néhányszor. A gyerekek nálunk is szeretik, gondolom majdnem mindenhol így van. A mostani muffin müzlivel készült, amiben kukoricapehely, zabpehely, mazsola volt. Ha nem üzleti müzlit szeretnétek beletenni, akkor használjatok zabpelyhet, kukoricát, mazsolát, csokidarabkákat, bármilyen szárított gyümölcsöt, csak ne tegyetek többet 100 grammnál. Ez a muffin nem túl édes, nekem jól esett hozzá a fehér csoki.
Hozzávalók:
– 150 gramm liszt
– 30 gramm kakaó
– 100 gramm müzli
– 2 teáskanál sütőpor
– 1 csipet só
– 2 tojás
– 125 gramm cukor
– 100 ml olaj
– 150 ml joghurt 100 ml vízzel összekeverve
Elkészítés:
– A tojásokat a cukorral addig keverjük, míg a tojás színe kivilágosodik.
– Hozzáadjuk az olajat és a joghurtot.
– A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sóval, a sütőporral és a müzlivel.
– A száraz hozzávalókat a tojásos masszához adjuk. Jól megkeverjük.
– Egy muffin sütőbe teszünk sütőpapírkákat vagy kivajazzuk a formákat.
– Belekanalazzuk a tésztát, úgy hogy hagyunk helyet, mert megnőnek.
– 180 fokon sütjük 20 percig.
Dekorálás:
Bárhogyan, bármivel csak fantázia és ízlés kérdése. 🙂
Én fehércsokit olvasztottam gőzfürdőn és azt kentem a tetejére.
Megszórtam néhányat csokoládé darabokkal, a többit pedig színezett kókuszreszelékkel.
Igen, amúgy én sem igazán. 🙂
Nagyon mutatosak, akkor is ha en nem vagyok muffin hive. <br />