Sonkával, sajttal töltött Focaccia

Szicíliában nincs Karácsony töltött lepények nélkül. Többféle módon készítik, a töltelék nagyon változatos lehet. Különböző zöldségekkel például brokkolival, hagymával, olajbogyóval is sütik.

Nagyon gyors egyszerű recept, szerintem tökéletes gyerekeknek uzsonnára is.

Szerintem nagyon jó a tésztája, ki fogom próbálni majd más töltelékkel is. 

Hozzávalók 4 személyre:

– 300 gramm liszt

– 60 ml langyos tej

– 120 ml víz

– 20 ml olívaolaj

– 25 gramm friss élesztő

– 1 evőkanál cukor

– 6 gramm só

Töltelék:

– 3 nagyobb szelet sajt

– sonkaszeletek

Elkészítés:

A tejet és a vizet összekeverem, belerakom a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni.

Ezután a liszthez adom, és rálocsolom az olívaolajat. Megsózom.

A mixer csavaros részével megkeverem, míg összeáll a tészta. Pár perc alatt készen van. Még kézzel átgyúrom egy kicsit.

Kettéválasztom a tésztát és kézzel az egyiket kinyújtom köralakúra.

Ráteszem a sajtot és a sonkát. Én megszórtam oregánóval és paradicsomot is kentem rá, de ez az eredeti receptben nem szerepel.

Ezután a második kört is elkészítem és lezárom a tésztát.

Egy nagyobb tálat megkenek olajjal és belehelyezem a kenyeret.

Minimum egy órát kelesztem.

240 fokon sütjük 15- 20 percet.

A kép sajnos nem valami jó, de megmutatja az ételt. 🙂

Az eredeti recept az olasz nyelvű Ginger és Tomato oldalon található.

Tovább a blogra »