Szicíliában nincs Karácsony töltött lepények nélkül. Többféle módon készítik, a töltelék nagyon változatos lehet. Különböző zöldségekkel például brokkolival, hagymával, olajbogyóval is sütik.
Nagyon gyors egyszerű recept, szerintem tökéletes gyerekeknek uzsonnára is.
Szerintem nagyon jó a tésztája, ki fogom próbálni majd más töltelékkel is.
Hozzávalók 4 személyre:
– 300 gramm liszt
– 60 ml langyos tej
– 120 ml víz
– 20 ml olívaolaj
– 25 gramm friss élesztő
– 1 evőkanál cukor
– 6 gramm só
Töltelék:
– 3 nagyobb szelet sajt
– sonkaszeletek
Elkészítés:
A tejet és a vizet összekeverem, belerakom a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni.
Ezután a liszthez adom, és rálocsolom az olívaolajat. Megsózom.
A mixer csavaros részével megkeverem, míg összeáll a tészta. Pár perc alatt készen van. Még kézzel átgyúrom egy kicsit.
Kettéválasztom a tésztát és kézzel az egyiket kinyújtom köralakúra.
Ráteszem a sajtot és a sonkát. Én megszórtam oregánóval és paradicsomot is kentem rá, de ez az eredeti receptben nem szerepel.
Ezután a második kört is elkészítem és lezárom a tésztát.
Egy nagyobb tálat megkenek olajjal és belehelyezem a kenyeret.
Minimum egy órát kelesztem.
240 fokon sütjük 15- 20 percet.
A kép sajnos nem valami jó, de megmutatja az ételt. 🙂
Az eredeti recept az olasz nyelvű Ginger és Tomato oldalon található.
Nem, a képen a fele van. Szerintem 3- 4 fő.
Ez egy főre elegendő adag?