Karácsonyi menü 2012



Szeretném megmutatni az ünnepi menüt. Többen dolgoztunk rajta, a legtöbbet a férjem és az édesanyja. Az én feladatom a desszert volt, a karácsonyi sütemények egy része és a háromféle házi szaloncukor. Borleves és mákos guba mindig van, tehát a klasszikusok nem maradnak ki és emellett pedig sok különleges dolog, amit az ember lehet, hogy életében csak egyszer eszik.
Szenteste

Karácsonyi borleves gyömbéres kockabetéttel
Zöldségterrine- (szögletes formában készült étel, ami mindig hidegen kerül az asztalra)
Pisztrángterrine
Szicíliai narancssaláta
Halas töltött tojás

Cremonai mostarda (Mostarda cremonese Lombardiából, ami tulajdonképpen gyümölcsök édesen és pikánsan. Egyik fő ízesítője a mustár)
Csirkemáj mozaik
Fügés libamájtekercs pulykakéregben
Vörösborban pácolt körte kéksajttal, datolyával és aszalt szilvával
Mákos guba
Karácsonyi ebéd

Előétel:
Halkockák madársalátával
Leves:
Consommé (átlátszó, zsírtalanított húsleves)
Főétel:
Gordon Ramsay karácsonyi pulykája Merguez kolbászos töltelékkel, (Dél- afrikai kolbász, a férjem készítette, fűszerezte a húst és töltötte. Boltban nem is hiszem, hogy kapható) chilis, kurkumás burgonyával és piros áfonyás mártással
Desszert:
Kókuszos mascarpone krém áfonyás vörösbor redukcióval (Dalla cucina per te gasztroblogról)
 

Tovább a blogra »