Az elmúlt években nem szerepelt a karácsonyi sütemények között nálunk a fahéjas csillag, az idén viszont én is elkészítettem. Pár napja mogyoróval sütöttem, most pedig mandulával. Ez utóbbi receptjét szeretném most megmutatni. Szerintem ajándékba is lehet adni, mert finom és szép.
Hozzávalók:
– 1 tojásfehérje
– 250 gramm darált mandula
– 150 gramm porcukor
– 1 teás kanál fahéj
A glazúrhoz:
– 1 tojásfehérje
– 125 gramm porcukor
Elkészítés:
A tojásfehérjét felverjük. A vége felé apránként hozzáadjuk a porcukrot.
A mandulát és a fahéjt összekeverjük, majd beleforgatjuk óvatosan a tojásfehérjébe. Jól összedolgozzuk és készen is van a tésztánk.
A glazúrhoz a tojásfehérjét felverjük a porcukorral ugyanúgy, mint korábban. A cukrot később adjuk hozzá.
Egy porcukorral leszórt fadeszkán kinyújtom a tésztát, lehetőleg 0,5- 1 cm vékonyra. Egy sütikiszúróval csillagokat szakítunk és ráhelyezzük egy papírral lefedett tepsire vagy szilikon lapra.
A legvégén felvisszük a tojásfehérjés glazúrt a süteményre egy kenőkéssel vagy egy szilikon ecsetelővel.
160 fokon sütjük 10 percet. Vigyázzunk, hogy a teteje fehér maradjon. Érdemes többször ránézni, hogy készen van e már. Én először nagyon puhának találtam a sütit, ekkor még szép fehér volt a teteje, majd mikor kiszedtem egy kicsit elszíneződött.
![]() |
Az enyém is lehetne fehérebb. 🙂 |
A receptet a román nyelvű Tokácska blogról kölcsönöztem. A szerzője Münchenben él.
![]() |
A mogyorós változat fehérebb lett. 🙂 |
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: