Kávé és Csokoládé

Házi mogyorókrém

Nagyon szeretjük a Nutellát. Minden évben szoktam kapni egy kisebb zsák mogyorót és ilyenkor mindig készítek mogyorókrémet is. Már több receptet is kipróbáltam, ez tetszett eddig a legjobban. Igaz nem pont olyan, mint a Nutella, de nincs benne cukor, sem tartósító, tudom mit tettem bele, nem kell ragozni, hogy mennyivel jobb a házi és miért.
Karácsonyi ajándéknak is kitűnő, bár nem tartós. Én a hűtőben tárolom, míg el nem fogy.

Hozzávalók:

140 gramm mogyoró
100 gramm étcsokoládé
100 gramm tejcsokoládé
3 evőkanál földimogyoró olaj
2, 5 dl tej
1 vanilía rúd kikapart belseje
1-2 evőkanál méz

Elkészítés:

A mogyorót egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd ledörzsöljük a héját. Egyáltalán nem probléma, ha nem jön le az egész, ne vesződjünk vele feleslegesen.

A tejet a mézzel és a vaníliával felforralom.

A csokoládét egy gőzfürdőn felolvasztom.

Ezután összekeverem a tejet a csokoládéval, majd az apróra vágott mogyoróval.

Egy botmixerrel amennyire lehet simára törjük, majd a végén belekeverjük a mogyoró olajat.

Egy kifőzött befőttes üvegbe tesszük és a hűtőben tároljuk. 1-2 héten belül érdemes felhasználni. Kenhetjük tortára, süteményre, tehetjük palacsintába. Én a legjobban pirítós kenyéren szeretem.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kávé és Csokoládé says: (előzmény @Linkes Gabriella)

    Gabi, biztosan elkészítheted rizstejjel.

  2. Linkes Gabriella says:

    Szia.
    tehéntej helyett mehet rizstej?
    köszönöm válaszod
    gabi

  3. orsi says:

    ez nagyon jó ötlet, tetszik. Ezt a receptet tuti díjaznák ezen a <a href="http://redir.ec/receptjatek&quot; rel="nofollow"> receptversenyen </a> is. Nagyon jó az oldalad, már készítettem pár receptet róla 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!