Nagyon szeretjük a Nutellát. Minden évben szoktam kapni egy kisebb zsák mogyorót és ilyenkor mindig készítek mogyorókrémet is. Már több receptet is kipróbáltam, ez tetszett eddig a legjobban. Igaz nem pont olyan, mint a Nutella, de nincs benne cukor, sem tartósító, tudom mit tettem bele, nem kell ragozni, hogy mennyivel jobb a házi és miért.
Karácsonyi ajándéknak is kitűnő, bár nem tartós. Én a hűtőben tárolom, míg el nem fogy.
Hozzávalók:
140 gramm mogyoró
100 gramm étcsokoládé
100 gramm tejcsokoládé
3 evőkanál földimogyoró olaj
2, 5 dl tej
1 vanilía rúd kikapart belseje
1-2 evőkanál méz
Elkészítés:
A mogyorót egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd ledörzsöljük a héját. Egyáltalán nem probléma, ha nem jön le az egész, ne vesződjünk vele feleslegesen.
A tejet a mézzel és a vaníliával felforralom.
A csokoládét egy gőzfürdőn felolvasztom.
Ezután összekeverem a tejet a csokoládéval, majd az apróra vágott mogyoróval.
Egy botmixerrel amennyire lehet simára törjük, majd a végén belekeverjük a mogyoró olajat.
Egy kifőzött befőttes üvegbe tesszük és a hűtőben tároljuk. 1-2 héten belül érdemes felhasználni. Kenhetjük tortára, süteményre, tehetjük palacsintába. Én a legjobban pirítós kenyéren szeretem.
Gabi, biztosan elkészítheted rizstejjel.
Szia.
tehéntej helyett mehet rizstej?
köszönöm válaszod
gabi
Orsi, nagyon szépen köszönöm! 🙂
ez nagyon jó ötlet, tetszik. Ezt a receptet tuti díjaznák ezen a <a href="http://redir.ec/receptjatek" rel="nofollow"> receptversenyen </a> is. Nagyon jó az oldalad, már készítettem pár receptet róla 🙂