<!–[if !mso]><![endif]–>
A terrine négyszögletes formában készül és hidegen kerül az asztalra. Ez lenne a legegyszerűbb meghatározása ennek az előételnek. Gyakran használunk őzgerincformát is. Szeretem a különböző terrine-ket, nemcsak azért, mert bárhogyan elkészíthető, csak fantázia kérdése, hanem praktikus voltuk miatt is. Ünnepeken érdemes felszolgálni, mikor több fogást tervezünk, mert előre elkészíthető. Az ebéden vagy a vacsorán már csak elő kell venni a hűtőből, díszíteni és tálalni kell. Általában egyszerűek a receptek, csak egy pici türelemre van szükség, míg elkészítjük a különböző rétegeit.
Ez a hideg előétel füstölt pisztrángból készült.
Hozzávalók:
– 500 gramm füstölt pisztráng
– 200 gramm joghurt
– 2 darab sárgarépa
– 125 ml száraz fehérbor
– 125 ml tejszín
– egy csokor friss kapor
– só, bors
– 1 darab citrom
– 8 lapzselatin
A halat és a joghurtot egy botmixerrel összetörjük. Közben a fehérbort felhevítjük és feloldjuk benne a zselatint. Mikor kicsit kihűlt, akkor hozzáöntjük a halas masszához.
Sózzuk, borsozzuk és belekeverünk egy kevés citrom héját és egy evőkanál citromlevet is.
A sárgarépát megtisztítjuk, forró vízbe helyezzük néhány percig, majd azonnal jeges vízbe tesszük. (Ez a művelet a blansírozás.) Ezután apró kockákra vágjuk és belekeverjük a joghurtos pisztrángkrémbe.
A tejszínt felverjük és finoman beledolgozzuk.
Egy vizes fóliával kibélelünk egy formát, majd belerakjuk a krémet. Legalább 5 órára a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor felszeleteljük. Díszíthetjük paradicsommal, friss kaporral, citrommal és salátával.
Forrás: Das perfekte Dinner
Ha jól emlékszem, egyszer a Metro-ban sikerült venni. Igaz, hogy nehezen beszerezhető, de lehet helyettesíteni más füstölt hallal is. A nagyobb boltokban biztosan árulnak füstölt halakat.
Szia, <br />hol lehet füstölt pisztrángot kapni ? Köszi
De szép:) És igazán finom lehet, imádnám azt hiszem:)