Gluténmentes almatorta kukoricaliszttel



<!–[if !mso]><![endif]–>

Ez egy nagyon egyszerű és gyors recept. A tésztája kevert tészta. Egyedül az almahámozás és darabolás tart egy kicsi időbe. Már legalább négyszer elkészítettem ezt a tortát, mert gyors és a gyerekek mindig szívesen ették.

Többször gondolkodtam azon, hogy feltegyem – e ide, mert egyszerű és még csak nem is szép. Aztán úgy döntöttem felteszem, hátha valaki gluténmentes tortát keres.

Hozzávalók:

– 600 g alma

– 120 g vaj

– 120 g nádcukor

– 3 tojás

– 200 g kukoricaliszt

– 2 teáskanál sütőpor

– esetleg porcukor a tetejére

– fahéj

Elkészítése:

– Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és negyedekre vágjuk. A villával csíkokat húzunk a tetejére.

– A sütőpapírt egy közepes tortaforma aljára helyezünk és kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.

– A vajat és a nádcukrot krémessé keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A kukoricalisztbe belekeverjük a sütőport, majd jól összekeverjük a krémmel.

– A formába beletöltjük a masszát és egyenletesen elosztjuk. Ráhelyezzük az almákat a tetejére és megszórjuk fahéjjal. Körülbelül 40 percet sütjük.

Tovább a blogra »