Kávé és Csokoládé

Gluténmentes almatorta kukoricaliszttel


<!–[if !mso]><![endif]–>
Ez egy nagyon egyszerű és gyors recept. A tésztája kevert tészta. Egyedül az almahámozás és darabolás tart egy kicsi időbe. Már legalább négyszer elkészítettem ezt a tortát, mert gyors és a gyerekek mindig szívesen ették.
Többször gondolkodtam azon, hogy feltegyem – e ide, mert egyszerű és még csak nem is szép. Aztán úgy döntöttem felteszem, hátha valaki gluténmentes tortát keres.

Hozzávalók:

– 600 g alma
– 120 g vaj
– 120 g nádcukor
– 3 tojás
– 200 g kukoricaliszt
– 2 teáskanál sütőpor
– esetleg porcukor a tetejére
– fahéj

Elkészítése:
– Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és negyedekre vágjuk. A villával csíkokat húzunk a tetejére.
– A sütőpapírt egy közepes tortaforma aljára helyezünk és kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
– A vajat és a nádcukrot krémessé keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A kukoricalisztbe belekeverjük a sütőport, majd jól összekeverjük a krémmel.
– A formába beletöltjük a masszát és egyenletesen elosztjuk. Ráhelyezzük az almákat a tetejére és megszórjuk fahéjjal. Körülbelül 40 percet sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!