Sütőtökös- csokis sütemény

Ősszel és télen gyakran eszünk sütőtököt. Az idén már többször készítettem levest belőle, most azonban süteményt szerettem volna. Mindenképpen csokoládésat, kakaósat kerestem. Egy olasz gasztro oldalon találtam ezt a receptet. Nem változtattam rajta semmit. A cukorból szoktam általában levenni, de itt azt sem kellett, sőt ha nagyon édesszájúak vagyunk, akkor lehet a cukrot növelni, de szerintem nem érdemes. A süteményt nagyon könnyű elkészíteni, csak össze kell keverni a hozzávalókat, elrontani nem lehet.

 Hozzávalók:

– 200 gramm liszt

– 50 gramm kakaó

– 1 csomag sütőpor

– 400 gramm sütőtök- megsütve és pépesítve

– 50 gramm étcsokoládé feldarabolva

– 3 tojás

– 80 gramm vaj

– 80 gramm cukor

Elkészítés:

A vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat. Ezután a sütőtököt is beletesszük.

Egy másik tálban a lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük.

A száraz hozzávalókat ráöntjük a sütőtökös keverékre és egy mixerrel alacsony fokozaton megkeverjük. A legvégén beleszórjuk a csokoládé darabokat is. Egy fakanállal megkeverjük, hogy elvegyüljön a csokoládé.

Egy őzgerinc formát kivajazunk és belerakjuk a tésztát.

180 fokon sütjük körülbelül 50 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Akkor van készen mikor a tű tiszta marad, nem ragad rá semmi.

Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

Tovább a blogra »