Kávé és Csokoládé

Mogyorós- csokis- kakaós keksz

Van egy kedvenc kekszem, amit sajnos nagyon ritkán lehet kapni, ezért megpróbáltam létrehozni házilag.
Szerintem a reggeli kávé mellé nagyon jó. Tömény csokoládés, kakaós, pont mint a boltokban kapható társa.
A recept a Csokoládé csodák című kötetben található, teljesen más összeállításban. Az eredeti receptben nincs mogyoró és kakaó sem, hanem mandulával van megszórva. A tésztájában is van darált mandula, azt azonban nem hagytam ki.  

Hozzávalók:

– 10 dkg liszt
– 3 dkg kakaó
– 12 dkg darált mandula
– 10 dkg cukor
– 10 dkg mogyoró
– 1 tojás
– 18 dkg étcsokoládé
– 12 dkg vaj
– fél teáskanál szódabikarbóna
– vanília kivonat
– fél teáskanál forró víz
– csipetnyi só

A mogyorót 200 fokon megpirítom, majd ledörzsölöm a  héját.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát átszitáljuk. Hozzákeverjük a darált mandulát és a pici sót.

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a vaníliát és a forró vizet.

Egy mixerrel alacsony fokozaton belekeverjük a kakaós lisztet.

A mogyorókat félbevágjuk, a csokoládét feldaraboljuk és hozzákeverjük a keksz masszájához.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és megkenjük vajjal. A masszából kör alakú kekszeket formázunk, majd megsütjük. Ha nagyobbak a kekszek, akkor 18- 20 percig sütjük. Amennyiben kisebbeket formáztunk 10 perc is elegendő ahhoz, hogy megsüljenek.

Tipp:

Ezt a keksz alapot tetszés szerint variálhatjuk. Kihagyhatjuk a kakaót, vagy tehetünk hozzá tejcsokit is. Az én verzióm egy tömény csokoládés, mogyorós keksz. Ha úgy döntünk, hogy kakaó nélkül sütjük, akkor 13 dkg lisztet használjunk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszönöm! Azt hiszem megpróbálkozok vele hamarosan! 🙂

  2. Elíz says:

    Ebből a mennyiségből kb. mennyi keksz lesz? 🙂

  3. Orsi, nekünk nagyon ízlett. Sajnos el is fogyott. Kipróbáltam a hétvégén kakaó nélkül. Úgyis jó, de én töményebben, kakaósan szeretem. <br />Nekünk nem kapszulás van itthon, viszont nagyon szeretem, jó kávét főz, erőset, krémes tetővel. 🙂 Megnézem, köszönöm.

  4. orsi says:

    hát, ilyent Nekem is csinálnom kell a reggeli kávém mellé. Te milyent iszol? mi most vettünk egy kapszulás kávéfőzőt, olyan finom, mintha a kávézóban innám. amúgy, itt most megnyerhető ha érdekel http://fon.gs/hangulatkavezo


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!