Először is írnék néhány szót Angela Hartnettről. Ő Gordon Ramsay tanítványa. Angliában született, de szülei Észak- Olaszországból vándoroltak be a szigetországba. Angela egy cambridge-i gimnáziumban érettségizett, majd 1 évet Olaszországban élt és au-pair-ként dolgozott. Ezután egy cambridge-i hotelben kezdett főzni, majd Barbadoson egy étteremben. 1994-ben kezdett el Gordon Ramsayvel dolgozni az Aubergine-ben. Majd jött a Zafferano és a L’ Oranger. (Mindkettő étterem Londonban van). Ezután a Pétrus következett, majd a Connaught hotel étterme, ahol díjat nyert 2003-ban, 2004-ben pedig a Michelin csillagot is megkapta. Jelenleg a londoni Murano-t vezeti a Queen Street-en, mely egy olasz étterem.
Érdekesség, hogy minden évben ellátogat abba az észak- olaszországi városba, ahonnét a szülei Angliába indultak.
Forrás: internet |
Angela több sikeres könyv szerzője. Nekünk csak egy van itthon közülük, melyet John Burton Race-szel közösen írt a First crack your egg! Elmondhatom erről a könyvről, hogy az egyik kedvenc gasztrokönyvem. Az alábbi carrot cake is ebből a könyvből való.
Hozzávalók:
– 20 dkg reszelt répa
– 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
– 1,5 dl olaj
– 2 nagy tojás
– 12 dkg cukor
– fahéj, szerecsendió, reszelt gyömbér ízlés szerint
– 5 dkg dió
– 5 dkg fenyőmag
– 11 dkg mazsola
– 1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Az olajat a cukorral és a tojással kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát és az olajos keverékbe öntjük. Egy mixerrel jól összekeverjük.
Hozzáadjuk a reszelt répát, a fűszereket és a feldarabolt magokat.
Egy tortaformát megkenünk vajjal, meghintjük liszttel és belerakjuk a tésztát.
180 fokon sütjük addig, míg át nem sül a torta, ez körülbelül 45 perc, de érdemes ellenőrizni. Ezt egy hosszú fém tűvel megtehetjük. Megszúrjuk a tortát. Ha már nem ragad rá tészta, akkor készen van. Ha még ráragad, akkor se hagyjuk magára sokáig, mert lehet, hogy 5 perc múlva el is készül.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral. Kínálhatjuk felvert tejszínhabbal is.
Készíthetünk egy narancsos krémet hozzá. Natúr krémsajtot elkeverünk cukorral, tejföllel. Belereszeljük a narancsnak a héját és a levét is hozzáadjuk. A cukrot ízlés szerint érdemes beletenni. Ez a krém jól illik a répatortához.
Hagyhatjuk a süteményt 3-4 napig állni felvágatlanul. Angela szerint, ha néhány napot pihentetjük, akkor még finomabb.
Ez az a torta, ami nem szép, de nagyon finom 🙂 |
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: