Végre érik a cseresznye. Ennek örömére készült ez a sütemény. Ha nincsen tojáslikőrötök, az sem baj, akkor tegyetek bele helyette tejet, de ha van otthon, akkor ne hagyjátok ki szerintem.
Hozzávalók:
80 dkg cseresznye kimagozva
4 tojás szétválasztva
12 dkg porcukor
25 dkg vaj
25 dkg liszt
5 dkg keményítő
1, 25 dl tojáslikőr- ha nincs, akkor tej
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A cseresznyét egy szűrőbe tesszük és hagyjuk lecsöpögni.
A tojássárgákat a cukorral és a puha vajjal jól kikeverjük.
A sütőport belekeverjük a lisztbe, majd hozzáadjuk a masszához.
A tojáslikőrt kikeverjük a keményítővel és ezt is hozzáadjuk a sütemény tésztájához.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Ezután óvatosan belekeverjük.
Egy nagyobb tepsi aljára sütőpapírt teszünk és megkenjük vajjal. Erre ráhelyezzük a masszát és rárakjuk a cseresznyéket is.
160 fokon légkeveréses sütőben sütöttem 30- 35 percig. Érdemes tűpróbával ellenőrizni.
Porcukorral díszíthetjük.
A sütemény nem az én ötletem volt. Egy német receptgyűjtő oldalon található, azonban annyit változtattam rajta, hogy csökkentettem a cukor mennyiségét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: