A kislányaim a múlt hétvégén 3 évesek lettek. Ez alkalomból sütöttem nekik csokitortát. A csokoládé az ő kívánságuk volt. Először azt terveztem, hogy sütök két tortát, teljesen különbözőt, de végül meggondoltam magam és egy körtés- csokoládés tortát sütöttem kétszer. Én most egy hagyományos méretű torta receptjét fogom bemutatni, bár én valójában két kisebbet sütöttem.
Hozzávalók:
– 20 dkg. csokoládé
– 10 dkg. amaretti keksz ledarálva
– 17 dkg. vaj
– 20 dkg. liszt
– fél csomag sütőpor
– 70 dkg. körte
– 4 tojás
– 10 dkg. cukor
Elkészítés:
A körtét megmossuk, meghámozzuk és felszeleteljük.
Egy lábosban kevés vízzel puhára pároljuk. Tehetünk bele egy kicsi fahéjat és pár csepp citromot.
Közben elkészítjük a tésztát. A csokoládét gőzfürdőn megolvasztjuk a vaj felével. A vajat darabokban tesszük hozzá és jól elkeverjük.
A tojásokat kettéválasztjuk. A maradék vajat a cukor felével és a tojássárgákkal kikeverjük. Hozzáöntjük az olvasztott csokoládét.
Ezután beleszórjuk a darált amarettit és a sütőporos lisztet. Jól elkeverjük. Én egy mixert használtam alacsony fokozaton.
A legvégén felverjük a tojásfehérjéket a maradék cukorral és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és megkenjük vajjal.
A tészta felét belerakjuk a formába, majd rárakjuk a körteszeleteket. Ezután a maradék masszát.
180 fokon sütjük 35 percig. A közepén krémes marad a csokoládé.
Díszíthetjük csokiglazúrral vagy tejszínhabbal is. Én lányoknak készítettem, ezért megszórtam színes cukorkákkal is.
Az ünnepeltek. A torta ugyanaz, csak másképpen díszítettem.
Úgy látszik finom volt. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: