Kecskesajttal töltött bazsalikomos- fokhagymás csirkecomb

Nagyon szeretem a bazsalikomot. Az egyik kedvenc ételem a mozzarella, paradicsom, friss bazsalikom és olívaolaj. Ez a caprese. Esetleg szoktam még néha rakni rá citromot és fokhagymát. Ezt az ételt nem tudom megunni. Szeretem ezt a kombinációt pirítós kenyéren is. Tavaly pedig készítettem vaníliafagyit, abba is tettem bazsalikomot.

Hozzávalók:

– 4 db. csirkecomb

– minimum 3 dkg friss bazsalikom

– 2 gerezd fokhagyma

– 3 dkg zsemlemorzsa

– 2 evőkanál olívaolaj

– só

– 7 dkg kecskesajt

– 1 szál újhagyma

– 3 darab paradicsom

Elkészítés:

A hagymát karikákra vágjuk és összekeverjük a kecskesajttal. Mixerbe is betehetjük, de villával is áttörhetjük.

A csirkecombokat megsózzuk, bekenjük egy kevés olívaolajjal. A bőr alatt megtöltjük a kecskesajttal.

Ezután elkészítjük a  fűszeres bundát hozzá.

Egy tálba tesszük a bazsalikomot, a fokhagymát, a sót, az olívaolajat és a zsemlemorzsát. Egy botmixerrel áttörjük és megkenjük vele a combokat.

Egy sütőtálba helyezzük a csirkét és körberakjuk paradicsommal. 200 fokon megsütjük. Én letakartam egy fóliával. 1 óra múlva érdemes ellenőrizni. Salátával, krumplival, rizzsel, tetszés szerint tálalhatjuk.

Tovább a blogra »