Nagyon szeretem a bazsalikomot. Az egyik kedvenc ételem a mozzarella, paradicsom, friss bazsalikom és olívaolaj. Ez a caprese. Esetleg szoktam még néha rakni rá citromot és fokhagymát. Ezt az ételt nem tudom megunni. Szeretem ezt a kombinációt pirítós kenyéren is. Tavaly pedig készítettem vaníliafagyit, abba is tettem bazsalikomot.
Hozzávalók:
– 4 db. csirkecomb
– minimum 3 dkg friss bazsalikom
– 2 gerezd fokhagyma
– 3 dkg zsemlemorzsa
– 2 evőkanál olívaolaj
– só
– 7 dkg kecskesajt
– 1 szál újhagyma
– 3 darab paradicsom
Elkészítés:
A hagymát karikákra vágjuk és összekeverjük a kecskesajttal. Mixerbe is betehetjük, de villával is áttörhetjük.
A csirkecombokat megsózzuk, bekenjük egy kevés olívaolajjal. A bőr alatt megtöltjük a kecskesajttal.
Ezután elkészítjük a fűszeres bundát hozzá.
Egy tálba tesszük a bazsalikomot, a fokhagymát, a sót, az olívaolajat és a zsemlemorzsát. Egy botmixerrel áttörjük és megkenjük vele a combokat.
Egy sütőtálba helyezzük a csirkét és körberakjuk paradicsommal. 200 fokon megsütjük. Én letakartam egy fóliával. 1 óra múlva érdemes ellenőrizni. Salátával, krumplival, rizzsel, tetszés szerint tálalhatjuk.